Interim-johtajuus

Jos organisaatiollanne on edessä muutoshanke, jonka läpiviemiseen ei ole riittävää osaamista tai aikaa, voi väliaikaisen johtajan tai asiantuntijan rekrytointi olla avain onnistumiseen.

Pro-Sourcen Interim-palvelun avulla saat määräaikaiseen tehtävään huippuammattilaisen mittatilaushankintana. Hyödynnämme 17 vuoden kokemustamme korkeatasoisesta johdon suorahausta kartoittaaksemme ja etsiäksemme tarpeisiinne sopivan henkilön. 

Interim-johtajan käyttö ei muodosta työsuhdetta, ja sen kustannukset perustuvat kiinteään kuukausihintaan. Pyrimme löytämään oikean henkilön kuukauden kuluessa. 

Interim-johtajuus sopii hyvin esimerkiksi rajatun muutosprojektin läpivientiin, uuden toiminnon käynnistämiseen, toiminnon alasajoon tai saneeraukseen, verkkopalvelun uudistamiseen tai perustamiseen, toimintojen digitalisointiin, tai pitkien sairaslomien sijaisuuksiin. 

Interim-palvelun hyödyt:

  • Muutoksen tekijä on tiimiin sitoutunut, tulosvastuullinen johtaja tai asiantuntija – ei ulkopuolinen konsultti 
  • Mahdollistaa tehtävään juuri sopivan persoonan valitsemisen: esim. rakentaja, tehostaja tai säilyttäjä 
  • Fokus tehokkuudessa ja tuloksissa: sovitut asiat viedään maaliin sovitussa ajassa 
  • Tiimille uhan sijasta mahdollisuus: kenenkään paikka ei ole vaakalaudalla 
  • Ulkopuolelta tuleva johtaja tai asiantuntija ei joudu yhtä helposti sisäisten ristiriitojen jarruttamaksi
  • Ei lisää yrityksen henkilöstömäärää tai hallinnollisia kuluja
  • Ei ylimääräisiä työnantajakuluja, kuten lomia tai sairaspoissaoloja
  • Joustava aikatauluttaa
  • Helppo budjetoida

Interim-tarina

 

Ulla Koivula
Case: PlusTV, Jämerä Kivitalot

”PlusTV:llä toimin interim-johtajana maksu-tv -liiiketoiminnan pystyyn laittamisessa, markkinoinnissa ja myynnissä. Jämerä-Kivitaloilla tehtävänäni puolestaan oli digitalisoida myynnin ja markkinoinnin prosessit. Molemmat olivat äärimmäisen antoisia ja tuloksellisia projekteja, molemmille osapuolille.

Interim-johtajuudessa yhdistyy mielestäni kahden roolin parhaat ominaisuudet: konsultin ulkopuolinen näkemys sekä johtajan tulosvastuu. Jälkimmäisen kannalta on oleellista, että saan tehtävässä valtuudet toimia osana johtoryhmää ja tiimiä. Pidän interim-roolissa sen tavoitteellisuudesta. Nautin muutostilanteiden asettamista haasteista ja siitä, että voin tuoda organisaatioon uutta energiaa ja osaamista. Aamuisin on todella helppo olla motivoitunut ja innostunut uudesta työpäivästä – vaikka se minulle muutoinkin on aika luonnollista ;)”Asiantuntija projektityöhön

Kun mielessäsi on sijaisuus tai väliaikaisen projektiavun tarve, on Pro-Sourcelle työsuhteessa oleva määräaikainen ammattilainen hyvä valinta. Kokemuksemme mukaan moni projekti vaatii kehittäjän ja kun projekti on valmis, hänen tilalleen astuu ylläpitäjä. Tarvittavia henkilöitä ei aina ole yrityksen omassa organisaatiossa, niinpä asiakkaamme ovat hankkineet meiltä sopivat osaajat. 

 
Projektityössä työsuhteet vaihtelevat pidempikestoisista määräaikaisuuksista muutaman kuukauden kestäviin freelancer-projekteihin. Perinteisen vuokratyön tapaan, toimimme määräaikaisissa toimeksiannoissa työnantajana, mutta muutoin työntekijä sitoutuu täysin organisaatioosi ja sen tavoitteisiin. Me vastaamme kaikista lain ja sovellettavien työehtosopimusten edellyttämistä työnantajavelvoitteista. 

Kaivatessasi joustavuutta rekrytointiin on Try & Hire -mallimme varmin keino onnistua. Mallissa työntekijä voi siirtyä määräaikaisuuden jälkeen yrityksesi palvelukseen, jolloin hän tuntee jo hyvin sekä yrityksen että työtehtävänsä. Try & Hire jättää molemmille osapuolille aikaa tutustua toisiinsa, jonka jälkeen työsuhteen jatkuminen on onnistuneesti alkaneen yhteistyön toivottava lopputulos. Suurin osa määräaikaisista sopimuksistamme laaditaan Try & Hire -pohjalta. 
 
Pro-Source on Henkilöstöpalveluyritysten liiton pitkäaikainen jäsen ja voimme mielellämme auttaa myös työsuhteisiin liittyvissä juridisissa kysymyksissä myös henkilöstövuokrauksen osalta. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme 


Jätä yhteydenottopyyntöInterim johtaja tai -asiantuntija:

Jos olet kiinnostunut toimimaan Interim-toimeksiannoissa kauttamme, niin käythän jättämässä tietosi kantaamme Uraportaalissamme. Klikkaa uraportaalin etusivulta connect ja muista vastata Interim-aiheiseen kysymykseen. Asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä heti kun osaamistasi vastaava uusi toimeksianto aukeaa.

Siirry Uraportaaliimme