Uusiutuvan energian merkitys on Suomessakin voimakkaassa kasvussa, ja se näkyy myös alan työllistämisvaikutuksissa. Toimialalle on muodostumassa Suomessa vuoteen 2030 mennessä maltillisen arviomme mukaan kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja, joissa vaaditaan räätälöityä osaamista.

 

Me Pro-Sourcella löydämme osaajia uudistuvan energia-alan kriittisiin rooleihin –
Olemme tehneet alan eri sektoreille menestyksellisesti useita kymmeniä suorahakuja!

 

Autamme etenkin aurinkovoiman, tuulivoiman, vetyenergian sekä siirtoverkkojen parissa toimivia yrityksiä osaajatarpeen täyttämisessä, ja osaajien sitouttamisessa.

Etsimme osaajia jatkuviin työsuhteisiin, mutta myös määräaikaisiin tai projektiluontoisiin tarpeisiin. Keskitymme suorahauissamme eritoten:

  • johtoryhmätason tehtäviin
  • projektien ja/ tai liiketoimintojen johtotehtävien resursointiin (hankekehityspäälliköt, projektipäälliköt)
  • erikoisosaamista vaativien asiantuntijatehtävien täyttämiseen (mm. maankäytön asiantuntijat, toimialaa tuntevat lakimiehet, tuuliasiantuntijat, sähkömarkkina-analyytikot)
  • korkeaa osaamista vaativien liiketoiminnan tukifunktioiden osaajien löytämiseen (sähkömarkkina-asiantuntijat, data- ja liiketoiminta-analyytikot)

 

PALVELUMME UUSIUTUVAN ENERGIA-ALAN ASIAKKAILLE:

 

1. Osaajatarpeiden tunnistaminen seuraavan vuoden aikajänteelle

Alkuun käymme kanssasi läpi liiketoiminnan ja projektien nykytilan. Pureudumme rekrytointien ja osaamisvaateiden näkökulmasta erityisesti poliittisen ympäristön ja lupaprosessien tuomiin aikatauluvaikutuksiin, mahdollisen rahoitushaun edistymisen tuomiin aikatauluvaikutuksiin, sekä liiketoiminnan kasvun mukanaan tuomiin resurssi- ja osaamisvaikutuksiin. Tämän hahmotuksen jälkeen voimme siirtyä suorahakusuunnitelman muodostamiseen vankalta pohjalta.

 

Selkeä ja strategiasta johdettu kuva tulevaisuudesta helpottaa päätöksentekoa ja suunnitelmia.

 

2. Suorahakusuunnitelman muodostus

Osaajatarpeiden ja rekrytointivaateiden tunnistamisen jälkeen, muodostamme suunnitelman tulevaisuuden suorahauista. Tunnistamme roolit ja osaamiset, joissa suorahaku on järkevin rekrytoinnin muoto. Tämä mahdollistaa suorahakutoimeksiantojen aloittamisen hyvissä ajoin liiketoiminnan kehityksen mukaan, ja ennakoivan resurssisuunnittelun. Tavoitteena on varmistaa, että oikeat osaajat löytyvät oikea-aikaisesti, eikä puuttuva resursointi tai osaaminen aiheuta kalliita viivästyksiä asiakkaamme liiketoiminnan edistämiseen.

 

Perusteellinen suunnitelma varmistaa rekrytoinnin oikea-aikaisen onnistumisen.

 

3. Suorahakujen toteutus suunnitelman mukaan

Suorahakuihin valitsemme aina asiakkaalle sopivimman toteutusmallin, tarpeen tullen hyödynnämme myös kansainvälisiä verkostojamme ja pitkää toimialakokemustamme oikeiden osaajien löytämiseen. Suorahakuprosessiimme voit tutustua tarkemmin täältä

 

Autamme sinua löytämään tarvitsemasi osaajat kotimaasta tai kansainvälisiltä työmarkkinoilta.

 

4. Suorahakusuunnitelman ylläpito

Onnistuneiden yksittäisten suorahakutoimeksiantojen jälkeen ylläpidämme kanssasi suorahakusuunnitelmaa vähintään kvartaalitasolla, ja päivitämme sitä kanssasi suhteessa henkilöstömuutoksiin, joita yhtiössäsi tapahtuu, tai muutoksiin, joita projekteissa ja niiden edistymisessä tapahtuu. Tämä varmistaa reagointivalmiuden yllättävissä muutostilanteissa. Yhteistyö kanssamme tuo sekä suunnitelmallisuutta rekrytointeihin, että ulkoisena kumppanina reagointinopeutta kiireisiin, yllättäviin tilanteisiin.

 

Rekrytointisuunnitelmasi elää ja pysyy ajantasalla projektien elinkaaren varrella.

 


 

YHTEISTYÖ KANSSAMME KANNATTAA, KOSKA:

  • Tunnemme uusiutuvan energia-alan ominaispiirteet, rekrytointiprosessit ja käytänteet läpikotaisin vuosien kokemuksen ja alan parhaiden asiantuntijoiden myötä.
  • Valmiit verkostomme kotimaassa ja ulkomailla mahdollistavat myös kiireellisten toimeksiantojen toteutukset, ja takaavat laadun myös rauhallisemmin etenevissä toimeksiannoissa.
  • Kauttamme mahdollistat pääsyn käsiksi myös kansainvälisiin erikoisosaajiin, joihin meillä löytyy kattavat verkostot omasta takaa, sekä tarvittaessa kumppaneita ympäri maailman.
  • Autamme varmistamaan kanssasi, että suorahakujen ja rekrytointien suunnittelu on joustavaa ja ennakoivaa, riittävän eteenpäin katsovaa, ja yrityksesi tilanteeseen mukautuvaa

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme


Yhteydenottolomake