Johtajuus ja HR ovat avainroolissa luovan työympäristön kehittämisessä

Konsulttimme Annele Bergman ja Lauri Sipilä kertoivat Marketing Finlandin jäsenlehti MRKTNG:n uusimmassa numerossa ajatuksiaan esihenkilöiden ja HR:n roolista luovan työympäristön kehittämisessä. Koronapandemia pakotti useimmat yritykset tekemään digiloikan, sillä organisaatioiden oli siirryttävä lähes sataprosenttiseen etätyöhön. Tuottavuus parani monissa organisaatioissa, kun taas yhteisöllisyys kärsi.

Pro-Sourcen senior partner Lauri Sipilä korostaa, että johtajien on osattava mukauttaa oma roolinsa uusiin toimintatapoihin. Luova työympäristö perustuu luottamukseen ja johtajan täytyy uskaltaa antaa päätösvaltaa työntekijälle. Määrääminen on myrkkyä nykyajan työyhteisössä, Sipilä toteaa.

Seniorikonsultti Annele Bergman sanoo, että HR-osastoilla on nyt erinomainen mahdollisuus kehittää organisaatioitansa ja sitouttaa henkilöstöä työhön. Organisaatioissa, joissa on tiukat etätyösäännöt, on myös enemmän vaihtuvuutta. Kahlitseva yrityskulttuuri tukahduttaa työyhteisön luovuuden, Bergman huomauttaa.  Etätyöstä tuleekin kilpailuvaltti palkan ja muiden etujen ohella. Luovuuden ruokkimisessa tärkeää on myös tunne turvallisuudesta.

Lue koko artikkeli Marketing Finlandin MRKTNG -jäsenlehden verkkouutisista