Markku Kaijala Talouselämässä: ”Yrmyä ei enää palkata”

Rekrytoivat yritykset arvostavat nyt vuorovaikutustaitoja ja kykyä sopeutua muutokseen

Aukoton ansioluettelo ei auta, pomolla pitää olla myös pehmeä puoli.

 

”2020-luvulla yritykset tekevät rekrytointipäätöksiä entistä enemmän pehmeiden arvojen ja hakijan asenteen perusteella. Nyt arvostetaan yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä sopeutua muutokseen. Asiaosaamisen suhteellinen paino­arvo on pudonnut.”

”Rekrytoivat yritykset haluavat tietää, onko hakijalla kykyä kehittyä. Onko hänellä kunnianhimoa? Mitä uutta hän opettelee tällä hetkellä? Millaiset yhteistyö- ja vuorovaikutuskyvyt hakijalla on? Osaako hän olla valmentava johtaja? Sopiiko hän tiimiin?” listaa johdon suorahakuun erikoistuneen Pro-Sourcen toimitusjohtaja Markku Kaijala.”

”Nyt rekrytointi on kompleksisempaa. Suorahakukonsultin on sukellettava syvälle asiakasyrityksen liiketoimintaan, strategiaan ja arvomaailmaan. Hänen on arvioitava nykyinen osaaminen ja millaista osaamista puuttuu, tarvitseeko yhtiön tehdä kaikki itse vai voiko joitakin toimintoja ulkoistaa. Vasta sen jälkeen hän ryhtyy hakemaan sopivaa kandidaattia.”
 

”Talousjohtaja on johtoryhmän jäsen. Siksi on perusteltua tutustua myös yrityksen nykyisten johtoryhmän jäsenten substanssiosaamiseen ja arvoihin”, Kaijala sanoo.”

Lue koko artikkeli Talouselämän sivuilta TÄÄLTÄ

 

Tavoitelluimmat työntekijät

1. Ovat yhteistyökykyisiä.

2. Suhtautuvat myönteisesti ­muutoksiin ja mukautuvat ­epävarmoihin tilanteisiin.

3. Osoittavat ketterää johtajuutta nopeasti muuttuvissa olosuhteissa.

4. Viestivät ­selvästi ja ovat luovia, kriittisiä ajattelijoita.

Lähde: ­­Henkilöstö – strateginen ­investointi? Markku Kaijala – Riitta Tolvanen