Nyt on paras hetki rekrytoida kasvun tekijät!

Vai on huono aika tehdä investointipäätöksiä, kuten esimerkiksi osaavien asiantuntijoiden rekrytointi? Nyt on niin sumuista ja epävarmaa. Euroopan taantuma ehdittiin jo peruuttaa, mutta talouden matalakäyntiä on luvassa.

Niinpä. Kysynkin, milloin ei ole epävarmaa näkymää tulevaan? Milloin on oikea hetki tehdä jotain? Onko vaarallista jäädä poteroon ja odottaa auvoisaa suhdannetta, jolloin kaikki näyttää toimivan odotetusti? (On.)

Vanha hyvä periaate on, että NYT on paras hetki ryhtyä toimeen. Jos et sinä tee sitä, kilpailijasi ryhtyy kyllä toimeen (ja vie sinulta markkinaosuutta). On ymmärrettävää, että suuret yritykset kohtaavat suhdanteet ilmiselvästi. PK-yrityksiin suhdanne vaikuttaa erityisesti siellä ravintoketjun hännillä alihankintojen tilausten vaihdellessa. Mitä paremmin yrityksellä on hallinnassaan arvoketju, sitä paremmin se voi vaikuttaa omiin näkymiinsä, esimerkiksi panostamalla markkinointiin. Tai rekrytoimalla osaajia taloon tekemään sitä kasvua, jota kaikki hamuavat. Yhtälailla vanha periaate (erityisesti amerikkalaisessa liikkeenjohdossa) on, että hyvinä aikoina tulos saavutetaan ponnistelemalla, huonoina aikoina ponnistelemalla monin verroin.

Sinä voit päättää, ponnisteleeko tiimisi monin verroin. Ja myös, onko tiimissä oikeaa osaamista ja kipinää kasvun tekemiseen.

Lauri Sipilä
Senior Partner
Pro-Source Oy

PS: Kaupallinen puheenvuoro: Kovan luokan osaajat ovat kiven alla ja vaikeasti liikuteltavissa. Anna Pro-Sourcen ratkaista pulmasi. Nyt. Meillä on yli 20 vuoden kokemus siitä.